neděle 25. srpna 2013

"Chubby Sticky" - Catrice, Astor, Clinique

Moc ráda nosím výrazné rtěnky, ale pokud jde o denní líčení, mnohem častěji sahám po tónovaných balzámech. Ty o rty krásně pečují, hydratují je a zároveň dodají i trochu barvy a lesku. Rty vypadají upraveně, ale přitom stále velmi přirozeně. Dnešní článek bude přesně o takových balzámech, konkrétně o dvou drogérkových novinkách od Catrice a Astoru a jejich starším vzoru Chubby Sticku od Clinique.



Catrice Pure Shine Colour Lip Balm - 050 Cherry-ty

První balzámovou pastelkou je tahle novinka od Catrice s názvem Pure Shine. Seženete ji v Rossmannu za 129,- Kč, což je podle mého názoru velmi slušná cena, byť jde "jen" o tónovaný balzám. Balení je téměř totožné s Chubby Stickem od Clinique. Pastelka je v barvě balzámu se stříbrnými nápisy, víčkem a spodkem. Spodní část je otočná a slouží k povysunutí zbytku balzámu. Balení působí kvalitně, bytelně a víčko dobře drží, takže se nemusíte bát hodit balzám jen tak do kabelky. Ale když máte vedle sebe Catrice a Clinique, tak je znát, že Clinique je proveden o něco lépe.


Co se týče přímo balzámu, tak výrobce slibuje lesk, hydrataci a nelepivý efekt. A já musím potvrdit, že tohle všechno výrobek opravdu splňuje. Konzistence je na rtech moc příjemná, nemusíte se bát žádného lepivého pocitu nebo hrudkování, balzám je krásně lehký a rozpouští se jako máslo. Hydratace je také slušná, pokud nemáte hodně suché rty, tak vám to bude určitě postačovat. Výdrž je jako u většiny balzámů slabší, ale zase díky jemné pigmentaci dokážete barvu doplnit snadno i bez zrcátka.

Pigmentace je ze všech třech mých balzámů asi nejvyšší, dodá rtům nejvíce barvy. Výsledný efekt na rtech je podle mého hodně podobný lesku na rty, ale jak už jsem psala, je velmi příjemný. Můj odstín 050 Cherry-ty je světlejší růžová barva s nádechem do vínové. Celkem si v drogerii můžete vybrat z osmi odstínů. Dobře se na rty nanáší a při aplikaci se uvolňuje krásná jemná vanilková vůně.


Astor Soft Sensation Lipcolor Butter - 008 Hug Me

Druhou novinkou je Astor Lipcolor Butter, kterou seženete běžně v drogériích za cenu okolo 150,- Kč. Balení je také podobné Chubby Sticku, je provedeno opět v odstínu balzámu, tentokrát i s víčkem a na rozdíl od Chubby Sticku je doplněno zlatým pruhem a textem. Kvalitou je balení srovnatelné s Catrice Pure Shine a i mechanismus vysouvání je u všech třech produktů stejný.


Konzistence je úžasně jemná a máslová, zanechává na rtech jemnou vrstvu, která je hladká a nelepivá. Hydratace je podle mě nejlepší ze všech třech balzámů. Zkosení balzámu usnadňuje aplikaci na rty. Výdrž není závratná, ale na balzám celkem obstojná. Zvládne občasné napití, jinak ho na rtech budete mít bez opravy tak okolo hodiny. Parfemace balzámu je také vanilková, velmi podobná balzámu od Catrice.


Když jsem v drogerii objevila tuhle novinku, nemohla jsem se rozhodnout, který odstín si pořídím. V nabídce je celkem deset odstínů včetně třeba poměrně výrazné červené nebo vínové, ale já tentokrát pro denní nošení vybrala nejnenápadnější odstín 008 Hug Me. Jde o krásnou světlou růžovou, která rty natónuje jen velmi jemně. Balzám obsahuje malé zlaté třpytky, ale ty nejsou na rtech vidět, jen je celkově rozzáří.


Clinique Chubby Stick - 07 Super Strawberry

Chubby Stick je z mého pohledu originálem. Tenhle je ještě v původní "neintenzivní" verzi a je stále k sehnání v parfumeriích za 490,- Kč. Balení je hezké, kvalitní a bytelné, o něco těžší, než předchozí levnější verze.

 Konzistence tohoto balzámu je také jemná a na rtech příjemná a nelepivá. Hydratace je obdobná jako u balzámu Catrice. Odstín 07 Super Strawberry má téměř stejnou, ale trochu hezčí barvu než mé rty, což oceňuji, když se barva začne vytrácet. Jedná se o neutrální jemnou růžovou. Rty tak s tímto balzámem vypadají upraveně, ale naprosto přirozeně. Barva neobsahuje žádné třpytky ani jiné částečky, je perfektně jednolitá.


Shrutí

Na závěr bych chtěla říct, že všechny tři produkty jsou skoro úplně stejné a je podle mě jedno, po kterém ve finále sáhnete. Doporučuji vybírat spíše podle konkrétního odstínu, který se vám bude líbit.Obě drogérkové novinky můžu vřele doporučit, za přiměřenou cenu dostanete skvělý tónovaný (a úžasně voňavý :) balzám. Od Clinique podle mě dostanete stejnou kvalitu, ale za cenu více než trojnásobnou. Catrice se asi více podobá původnímu Chubby Sticku, ale mým osobním favoritem je Astor Lipcolour Butter, který mi je ze všech prostě nejpříjemnější a klidně bych si koupila další odstín.



Patříte k těm, které tyto balzámové pastelky milují, nebo k těm, kterým nic neříkají? Která pastelka je vaše nejoblíbenější?

4 komentáře:

  1. já mám Catrice i Clinique, která mi přijde hodně drahá a má takovou tužší konzistenci, Catrice je příjemně krémová, ale je fakt, že se spíš vzhledem blíží tomu lesku. Mám takový sytě růžový odstín, když dám dvě vrstvy, už to působí moc řvavě :( ale asi bych si radši koupila další Catrice

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych ráda ten nejčervenější od Astoru, ale ten je v drogerkách vždycky vyprodaný... každopádně zkoušela jsem ho na ruce a barvil úplně jako rtěnka, fakt byl výrazný.

    OdpovědětVymazat
  3. Pekné porovnanie, keď budem najbližšie v DM, tak sa na ten od Catrice a Astor určite pozriem :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já ten červený od Astoru mám a je super! jsem z něj nadšená a to do takové míry, že uvažuju koupit si právě ten originál od Clinique, ale stále váhám - přeci jen 500 kč. Win

    OdpovědětVymazat