neděle 17. listopadu 2013

Paris I aneb kosmetická taštička do letadla

Na cestování jsem vždycky nenáviděla ty nekonečné hodiny protrpěné v autobuse, ale tomu jsem už naštěstí učinila přítrž. Letadlová doprava je stále dostupnější, takže pro mě už jiný způsob cestování na delší trasy neexistuje. Cestování letadlem má celou řadu benefitů, ale souvisí s ním i určitá pravidla a omezení. Jedním z nich je i omezení množství tekutin přepravovaných v palubním zavazadle, které omezuje i množství kosmetiky, kterou si s sebou můžeme vzít. A co jsem si s sebou tedy vzala na několik dní do Paříže?




Vzhledem k tomu, že jsem byla na cestách jen několik dní, letěla jsem poměrně na lehko, tedy pouze s příručním zavazadlem. Pro příruční zavazadla platí poměrně přísné podmínky na rozměry, váhu i na obsah, ale liší se dle společnosti, se kterou cestujete. Takže doporučuji řídit se vždy instrukcemi konkrétní společnosti. Co se týká přepravování tekutin, které souvisí právě s kosmetikou, lze asi obecně říct, že s sebou můžete mít maximálně deset lahviček o maximálním objemu 100 ml a všechny musí být zabalené ve znovuuzavíratelném pytlíčku o maximálních rozměrech 20 x 20 cm. Upozorňuji na to, že za tekutiny jsou považovány třeba i rtěnky, korektory a podobné produkty tužší konzistence.



Hygiena

Absolutním základem na cestování je samozřejmě deodorant a pasta na zuby. Bez toho snad ani člověk nemůže existovat. Elmex je mou stálicí mezi zubními pastami. Přiznám se, že i když Elmex patří mezi ty dražší v běžných obchodech, zubní pasta je věc, kterou až tolik neřeším. Důležité pro mě je, že relativně dobře chutná a nezpůsobuje pocit citlivých zubů. Daleko víc věřím na techniku čištění než právě na zubní pastu. Ale každopádně mám Elmex ráda a chválím, že je dostupná i v cestovním balení, které seženete běžně v drogeriích Rossmann. Ve vzorečcích jsou k sehnání i deodoranty ve spreji, ale já sáhla po své domácí klasice, tedy po tuhém deodorantu Nivea Pure&Natural Action. Vyhovuje mi, že má neutrální nevtíravou vůni, nezanechává skvrny na oblečení, dobře účinkuje a neobsahuje aluminium. S pocením nemám velké problémy, takže si většinou vystačím právě jen s deodorantem. No, a když už jsme u deodorantu, zmíním i parfém. Už dlouho uvažuji nad mimizérem, ale dokud mám zásobu vzorečků, asi se k jeho koupi neodhodlám. Vzoreček, který jsem si k sobě vzala, je Parissiene od YSL, což je pro mě novinka, ale jedná se o příjemnou jemnou vůni.



Zbytek produktů péče o tělo jsem neřešila. Očekávala jsem, že na hotelu budou miniatury těchto produktů a měla jsem pravdu. Na pokoji už byly připravené tuby se sprchovým gelem, šampónem, kondicionérem a tělovým mlékem. Vše od mně neznámé francouzské značky Roger&Gallet. Musím říct, že kvalitou to byl takový střed. Asi bych si po vyzkoušení produkty znovu nekoupila, ale příjemně voněly a dělaly to, co měly. Takže za mě spokojenost


Péče

Kdybych si s sebou měla vzít všechny produkty péče o pleť, nezbylo by mi moc povolených lahviček na nic dalšího. A tak jsem péči pro těch pár dní zredukovala pouze na hydratační krém a odlíčení. Hydratační krém jsem zvolila Clinique Moisture Surge Extented Thirst Relief, což je takový slabší bráška mého oblíbeného Clinique Moisture Surge Intense Skin Fortyfying Hydrator. Výše zmíněný krém jsem získala v cestovním balení v některé z dárkových taštiček, které je možno čas od času dostat k nákupu pečujících výrobků Clinique. Každopádně se jedná o moc příjemný lehoučký krém s gelovou konzistencí. Lehce hydratuje, ale hlavně pleť nedráždí a udržuje ji v dobrém stavu. Na odlíčení jsem nakonec sáhla po odličovacích ubrouscích Douglas XS Cosy Cleasing Wipes. S odličovacími ubrousky člověk nemusí řešit odličovač a odličovací tamponky zvlášť, takže je to plus. Navíc Douglas prodává své ubrousky nejen v balení XL, ale právě i XS, které je ideální na cesty. Balení obsahuje deset menších odličovacích ubrousků, ale to je podle mě naprosto dostačující. Chválím zejména příznivou cenu, ale i odličovací schopnost, která je skutečně stoprocentní. I když jsou ubrousky menší, tak si i s výraznějším líčením vystačíte s jedním kouskem. Malou nevýhodou je, že ubrousky lehce vysušují, ale není to nic, co by během pár dnů zhoršilo stav pleti.



Poslední dobou se nedokážu obejít bez Clinique Anti-Blemish Solutions Spot Treatment Gel. Při cestování vlivem změny prostředí, ovzduší i jídla se mi často objeví pupínek navíc. A tak s sebou vozím jako první pomoc svůj oblíbený zázračný produkt na pupínky. Naštěstí jsem ho vůbec nepotřebovala, Francie se zdá být zemí stvořenou pro mě.

Dekorativní kosmetika

Základem mojí kosmetické taštičky je už tradičně makeup nebo BB krém. Na cestování jsem nakonec zvolila makeup Clinique Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup. Rozhodující pro mě byla jeho vyšší krycí schopnost a celodenní výdrž. Další výhodou je, že tento makeup je možno vrstvit a tedy se dá použít na pupínky nebo kruhy pod očima místo korektoru. Malým bonusem je, že kromě celodenní výdrže poskytuje i celodenní zmatnění bez nutnosti zapudrování. Prostě se jedná o ideální makeup, zvláště na cesty.



Z líčení očí je základem řasenka. Vybrala jsem tu, která je poslední dobou mojí oblíbenou - L'Oréal False Lash Wings. Dodá řasám objem, hezky je prodlouží a hlavně nedělá šmouhy a neopadává pod oči. Další jistotou je báze Artdeco Eyeshadow Base. S ní každé stíny vydrží bez zaváhání celý den. Samostatnou recenzi najdete zde.



Je to zvláštní, ale já, rtěnkový maniak, jsem si s sebou nevzala ani jednu rtěnku. Na den jsem si vybrala balzám Chubby Stick Clinique v odstínu 07 Super Strawberry, který rty příjemně hydratuje a chrání je před vnějšími vlivy. A hlavně, jde o odstín, který dodá rtům život, šťávu, prostě šmrnc a hodí se k jakémukoli líčení a k jakékoli příležitosti. Do Paříže jsem zvolila zbytek vzorečku z Clinique taštičky, ale v záloze mám plné balení. Na večer jsem si vzala novinku L'Oréal Paris Color Caresse Shine Stain v odstínu 402 Milady, což je výraznější fialový odstín. Jedná se sice spíš o lesk, ale obsahuje i barvu, která na rtech drží až překvapivě dobře. I přes drobné jídlo a pití zůstala na rtech barva výrazná asi čtyři hodiny, což je na lesk úctyhodný výkon. To, že lesk nevysušuje, je příjemný bonus navíc.




Pudrové výrobky

Pudrové výrobky už nezabírají místo v sáčku s tekutinami, takže tady jsem se příliš neomezovala. Základem je můj nový kabelkový pudr Gabriella Salvete Matte Hydrating Powder. Není to žádný zázrak, ale tak nějak funguje, nevysušuje a v balení je k němu praktická načechraná labutěnka a zrcátko. Oční stíny L'Oréal Paris Color Riche Les Ombres jsou mojí cestovatelskou klasikou. Nejde sice o stíny, které by byly nějak závratně pigmentované, ale není to ani žádná hrůza. Ovšem při použití s mokrým štětcem lze dosáhnout velmi výrazných barev. Výhodou této paletky je univerzálnost, kdy lze pomocí těchto čtyř odstínů vytvořit jemné i výrazné líčení. Navíc světlý stín skvěle nahradí rozjasňovač a střední stín v případě potřeby i bronzer. Na cesty prostě ideální! No, a vzhledem k třpytivosti stínů i lesku na rty jsem nakonec přibalila jen matnou přirozenou tvářenku Alverde Puderrouge 01 Apricot. Je dobře pigmentovaná, nenápadná, ale zároveň vdechne tváři trochu života a kontury.



Samostatnou kapitolou je pak vlasový pudr. Já vlastně na vlasový styling ani moc nejsem, většinou si vystačím s lakem na vlasy a občas s tužidlem. Ale s sebou jsem si vzala jen vlasový pudr Syoss Volume Powder, který je z těch drogérkových asi ten nejlevnější, ale funkčně stejný jako Get2Be. Stačí nasypat trošku pudru do dlaní, promnout a pak vlasy jen načechrat. Pokud nebude pršet, je objem na mých vlasech zajištěn na celý den.



Tužky

Tužky jsou na cestování asi ta nejlepší forma produktu. Nic to neváží, je to malé a přitom funkční. A tak jsem místo setu na obočí vzala jen zbyteček tužky na obočí Maybelline Eyestudio Master Shape Brow Pencil  v odstínu Deep Brown. Na blogu jsem se o ní zmiňovala, jde o skvěle pigmentovanou tužku s voskovou konzistencí, která obočí zároveň fixuje. Druhou skvělou tužkou je L'Oréal Paris Super Liner Silkissime, kterou jsem si konečně po několika měsících pořídila. Konečně byla v akci a konečně jsem měla důvod utratit za tužku relativně větší částku. A musím říct, že je docela fajn. Jsou to v podstatě gelovky v tužce, takže na cestování jsou super. Ale díky ořezávání bohužel rychle mizí.



Pomůcky

Tangle Teezer snad ani nemusím zmiňovat. Pravda, chtělo by to cestovní verzi, ale co jsem měla možnost ji vyzkoušet, nemůže se té klasické rovnat. A tak cestuji opatrně a doufám, že to tenhle přežije i bez krytky. Dalšími pomocníky jsou dva základní štětce na oční stíny od Essence. Jsou sice opravdu jen základní, ale na mé cestovní líčení postačují a vzhledem k tomu, že jsem si nebrala pouzdro na štětce, jejich poničení by mě příliš nemrzelo. Posledním štětcem je pak malý kabelkový kabuki v pouzdře od Petry LovelyHair. Na cestování je velmi praktický díky pouzdru a velmi příjemný díky hustotě a jemnosti.




Výše zmíněné věci jsem s sebou měla v příručním zavazadle a prošly bez problémů na pražském i pařížském letišti. Možná jsem toho měla s sebou pro někoho zbytečně mnoho, ale já využila vše. Přece jen se jednalo o Paříž, tedy o město, kde jsem se chtěla cítit a vypadat tak, jako doma. A ještě jsem odhalila jednu věc, kterou příště nesmím zapomenout - masážní olejíček. Po celodenním chození není nic lepšího než masáž chodidel olejem...

Jak rády cestujete? Co si balíte do příručního zavazadla? Bez čeho se na cestách neobejdete?

2 komentáře:

  1. pěkný článek!! originální a dokážeš opravdu inspirovat!:DD

    http://stylingbyteri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat