pátek 22. listopadu 2013

Tři micelárky za stovku

Mou první micelárkou byla "zelená" Bioderma Sebium na mastnou pleť. Poprvé jsem si ji koupila před několika lety a docela dlouho ji kupovala dál a dál. Na mastnou pleť byla dobrá, ale můj typ pleti se věkem změnil a já zjistila, že mou pleť silně vysušuje. A tak jsem si koupila Biodermu Sensibio, tedy asi tu nejznámější a nejoblíbenější micelární vodu. Snad na nic jiného jsem nečetla tolik pochvalných recenzí. Možná jsem měla jen přehnaná očekávání, ale pro mě ta voda byla zklamáním. Vysušovala totiž mou pleť úplně stejně jako ta zelená a navíc ji často nechávala podrážděnou. Mým posledním pokusem s Biodermou byla micelárka Hydrabio, ale ani s tou jsem nebyla spokojená, i když vysušovala asi nejméně. a tak jsem nakonec zkusila hledat v drogerii. Během tohoto roku jsem vyzkoušela už tři micelárky s cenou okolo stovky. A jak si vedly?



Lirene Micellar Solution 3in1


Tohle byl můj první drogérkový kousek. Kupovala jsem ji nešťastná z předchozích zkušeností někdy v únoru tohoto rok za nějakých 90,- Kč. Tato mě v regálu zaujala svým jednoduchým designem. Lahvička má bílé víčko ve tvaru elipsy, jinak je klasicky z průhledného bytelného plastu s modrými nápisy. Pod víčkem je vykousnutí, které má zřejmě usnadnit aplikaci produktu na vatový tampónek, ale je to taková bezvýznamná maličkost. Podle zadní etikety má tato micelárka pleť čistit, odličovat a tonizovat v jednom kroku. Navíc má obsahovat D-panthenol, med a glycerol, díky čemuž by měla navíc pleť zklidňovat a hydratovat. Vitamín C má pak pomáhat s regenerací pleti a rozzářit ji. Je vhodná na celý obličej včetně okolí očí, ale tam já vždy používám speciální odličovač na oči. Ani oblíbená růžová Bioderma mi nikdy neodlíčila oči tak dobře a bez podráždění.




Z lékárny jsem byla zvyklá, že pleťová kosmetika nijak nevoní. Oproti tomu je tato voda docela výrazně parfémovaná. Jedná se o poměrně svěží ovocnou vůni, jejíž intenzita pro mě byla ze začátku hodně nepříjemná. Časem si člověk zvykl, ale když se k ní občas vrátím, parfemace mě vždy negativně překvapí. Konzistence je klasicky vodová, ale oproti jiným micelárkám se mi zdá maličko hustější a hůře se vsakuje do tampónku. Ale není to zase nic, co by omezovalo používání. S účinky této vody jsem byla celkem spokojená. Pleť sice odlíčila, ale celý proces byl zdlouhavější a s větší spotřebou odličovacích tamponků, než jsem byla zvyklá. Velmi mě potěšilo, že voda opravdu pleť nevysušovala, i když přímo o hydrataci mluvit nemůžu. Pleť byla po použití hebká, vláčná a zklidněná, ale trochu lepivá. A i když je silně parfémovaná, mou pleť nedráždila, i když při dlouhodobějším používání lehce ucpávala póry.



Mixa Cleansing Micellar Water


Po Lirene jsem si začátkem léta pořídila Mixu, která vrthla do našich drogérií a prezentovala se jako kosmetika pro citlivou pleť, jako alternativa k lékárenské kosmetice. Tato voda mě stála tuším 120,- Kč, ale často se objevuje v různých akcích. Balení je klasické ve stylu Mixy. Je tedy z mléčného průsvitného plastu s modrou pumpičkou. Pumpička by měla být usnadněním dávkování, ale bohužel, není. Při stisknutí totiž voda nevytéká tak, jak jsem zvyklá, ale docela daleko stříká a člověk ji musí na tampónek pomalu chytat. Navíc se mi pumpička časem nějak opotřebovala a začala se různě protáčet a při cestování protékat.





Tato voda opět slibuje odlíčení pleti včetně očního makeupu bez tření. Dále pak obsahuje výtažek z růže, který by měl pleť zklidňovat a micelárka po růži i velmi jemně voní. Konzistence je už klasicky vodová. Musím říct, že odličuje opravdu dobře a to i oční makeup, i když preferuji spíše speciální oční odličovače. Jemně voní, ale pleť nedráždí, nevysušuje a nezanechává pocit pnutí. Občas sice zanechala pleť trošku lepivou, ale nebylo to vždy a nebylo to nijak tragické. Naopak, pleť byla po použití jemná a zklidněná,

L'Oréal Paris Skin Perfection 3in1 Purifying Micellar Solution


Mou zatím poslední micelární vodou je novinka od L'Oréalu. Kupovala jsem si ji hned, jak se objevila v drogeriích za akční cenu 99,- Kč. Tato voda má nejhezčí balení. Je hranatá z čirého pevnějšího plastu s bílým víčkem a etiketou v růžových barvách. Provedení působí prostě nejlépe a nejčistěji. Nemá žádný speciální aplikátor, ale na tamponek se nanáší snadno bez nějakého chytání.





Tento produkt by měl opět v jednom kroku pleť odlíčit, tonizovat, zklidňovat a chránit před podrážděním. Po použití by měla být pleť hezčí a hedvábně jemná na dotek. Je vhodná pro odlíčení pleti i očí a rtů. Voda nemá žádnou parfemaci, tedy alespoň já z ní nic necítím. Konzistence je samozřejmě vodová a barva naprosto čirá. Tato micelárka odličuje opravdu perfektně a to i oční makeup a neslíbatelnou rtěnku. Pleť je po použití doopravdy hebká, ale co je hlavní, není vůbec vysušená, nepne a vůbec nelepí. Při používání této vody se zlepšil stav mé pleti, i když to zřejmě není zásluhou pouze této micelárky, ale celkovou kombinací několika čistících a pečujících přípravků.




Moje zkoušení levných micelárních vod dopadlo poměrně dobře. Ani jedna není propadákem. K Lirene bych se už asi nevrátila, i když nemůžu tvrdit, že by byla vyloženě špatná. To určitě není, jde o plně funkční produkt, který bych ale nedoporučila pro citlivou pleť. Mixa a L'Oréal jsou si dost podobné, ale Mixa má horší balení a L'Oréal je mi celkově ještě o něco příjemnější. Obě ale můžu doporučit. Mým favoritem je tedy micelárka L'Oréal, ke které se asi budu dlouho vracet. S klidem podle mého předčí věhlasnou Biodermu.

Co používáte k odlíčení pleti? Jaká micelárka je Vaše oblíbená?


5 komentářů:

  1. Já jsem asi nějaká divná, nebo nevím :-D všude čtu úžasné recenze na tu micelárku od Lorealu, a mě přitom tak šíleně zklamala. Strašně mě vysušuje, hrozně moc lepí a ještě k tomu mi příjde, že hrozně smrdí :( jinou jsem zatím nezkoušela, tak nemůžu porovnávat, ale časem třeba jinou zkusím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak každému vyhovuje a sedí něco jiného. Já třeba všude čtu, jak jsou ty nové rtěnky od Essence skvělé a přitom pro mě to byl propadák...

      Vymazat
    2. Jéje a to jsem si myslela, že jsem jediná komu ta Lorealka moc nevoní.

      Vymazat
  2. u mě je jedničkou Mixa a těsně za ní Loreal..teď se chystám vyzkoušet tu od Ryoru, nezkoušely jste, holky? :)

    OdpovědětVymazat
  3. u mna vedie Mixa!

    Pozyvam na NAJ giveaway o GUCCI RUSH,75ml. Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovědětVymazat