středa 23. října 2013

Novinky - Říjen

Je to přibližně měsíc od posledních Novinek a tak tu mám pár dalších produktů, které jsem za poslední dobu pořídila. Ke každé určitě stojí za to napsat pár slov, ale jde spíš o takové první dojmy než klasické recenze, ty se objeví třeba časem. Minule jsem psala o tom, že jsem si chtěla pořídit tužku na oči od L'Oréal, ale nějak se na ni nedostalo, až teď, i když je nakonec trochu jiná, než jsem původně zamýšlela. A kromě tužky jsem pořídila jak kosmetiku dekorativní, která opravdu stojí za to, tak i vlasovou a pečující.





Šampon a kondicioner Lee Strafford My Big Fat Healthy Hair, cca 250,- Kč/ks



Když mi došel můj oblíbený šampon L'Oréal Professionnel Vitaminu Color, zvažovala jsem, jaký další si pořídím. Vzhledem k pozitivním zkušenostem jsem přemýšlela nad dalšími šampony od této značky, ale nakonec alespoň prozatím vyhrála dostupnost a já koupila v drogerii DM šampon a kondicionér od Lee Stafford. O této značce jsem dosud měla jen mlhavou představu a znala jsem v podstatě jen jejich suchý šampon, ale v drogerii mě i přes vyšší cenu nalákal šampon a kondicionér My Big Fat Healthy Hair. Zatím jsem tuhle dvojku zkoušela jen několikrát a mé pocity jsou zatím rozporuplné. Oba produkty mají jemnou příjemnou vůni, která ale pak ve vlasech není cítit. Šampon hezky pění, stačí ho opravdu jen malé množství a nemám po něm pocit vysušených vlasů, což se mi po některých šamponech stává. První den po mytí mám své jemné vlasy poměrně objemné, nadýchané a trochu hrubší, což ale nepovažuji za negativum. Trochu horší je, že vlasy jdou i po použití kondicionéru hůře rozčesat a druhý den po mytí jsou už dost mastné. Asi bych za tu cenu čekala prostě něco trochu lepšího.


Kaolinová pleťová maska Facial Purifying Clay Mask Acai, cca 120,- Kč



Po tom, co jsem se rozloučila s maskami od Lush, jsem hledala nějaké další rozmazlování pro mou pleť. Sice mám většinou strach používat "jen tak něco z drogérky", ale na Freemana jsem četla pozitivní ohlasy a tak jsem se rozhodla zariskovat a tentokrát to i celkem vyšlo. Vybrala jsem tuhle ve fialové tubě se šmoulově modrým obsahem. Maska by měla pleť čistit, oživovat a zjemňovat a musím uznat, že to celkem plní. Pleť je po ní opravdu krásně jemná a příjemná na dotek. Není ani podrážděná, ale co je pro mě hlavní, není vysušená. Jsem ráda, že během působení ani po omytí nemám pocit nějakého stažení nebo vysušení pleti. Maska se nanese na pleť a nechá zaschnout a následně se opláchne vodou. Celkově mám pocit, že mé problematické pleti maska celkem vyhovuje, ale na nějaké obsáhlejší hodnocení je ještě brzy.

Sleek I Divine Vintage Romance Palette, cca 290,- Kč



Sleek je poslední dobou hodně populární a jedna paletka zlákala k nákupu i mě. A musím uznat, že ta chvála, která se kolem Sleeku vznáší, je alespoň u mé paletky naprosto oprávněná. Stíny jsou prostě naprosto fantastické, jsou opravdu hodně pigmentované a mají příjemnou máslovou konzistenci. O výdrži se snad ani nemusím zmiňovat, s bází drží s přehledem celý den a i večer po náročném dni jsou stejně intenzivní jako ráno po nalíčení. Ale co je na celé paletce asi to nejlepší, jsou barvy. Celá paletka je laděná hlavně do fialových a zlatavých odstínů, které jsou pro mě na podzim těmi nejoblíbenějšími.


Tužka na oči L'Oréal Paris Color Riche LeKohl, 104 Cappuccino, cca 200,- Kč



Konečně mám doma kvalitní tužku na oči. Tužky na oči sice nepatří mezi mé nejoblíbenější produkty dekorativní kosmetiky, ale občas se přece jenom hodí. Doteď jsem používala ty obyčejnější třeba od Essence, ale věčné mizení a rozmazávání mě prostě nebavilo, a tak jsem sáhla po L'Oréalu, především kvůli odstínu. Odstín 104 Icy Cappuccino je středně hnědá barva, která navíc obsahuje malé studeně zlatavé třpytky. Dobře se s ní pracuje, není ani moc tvrdá, ani moc měkká, že by rychle ubývala. Je opravdu hodně pigmentovaná a na víčku vydrží celý den téměř bez hnutí.


Set na obočí ELF Eyebrow kit, cca 100,- Kč




Na obočí už nějakou dobu používám set na obočí od Catrice, o kterém jsem se zmiňovala už v Oblíbencích. Jenže set bohužel neobsahuje vosk, který ale moje obočí spíš potřebuje. Původně jsem chtěla koupit něco v drogerii, ale nakonec jsem objednala Elf a tentokrát nelituji. Set jako takový mě sice neuchvátil, barva pudru mi nevyhovuje, štěteček je opravdu miniaturní, ale vosk je super. A tak používám vosk od Elfu a stíny ze setu Catrice, dohromady to je pro mě ideální duo pro mé obočí.


Rozjasňovač Sephora Highlighting Compact Powder, 20 Rose Pink, cca 360,- Kč




Přes léto jsem už druhým rokem s oblibou používala tento rozjasňovač ve zlatém provedení, a tak jsem si na letošní podzim a zimu pořídila i tento v narůžovělém odstínu. Bez rozjasňovače už si prostě líčení nedovedu představit. Tenhle rozjasňuje tak akorát, snadno se na tvář aplikuje správné množství pro požadovaný efekt, ať už chci jen lehké rozjasnění nebo oslňující zář. Pudr neobsahuje třpytky, je to opravdu jen třpytivý prášek a má spíš studenější tón.


Rtěnka Rimmel Kate, odstín 105, cca 120,- Kč



Mojí poslední novinkou je rtěnka, na kterou jsme čekaly snad celý podzim. Jedná se o matnou verzi Kate rtěnek od Rimmelu, které se v našich drogériích objevily zhruba koncem září. A ani já jsem neodolala a jeden exemplář si vybrala. Původně jsem chtěla rudý odstín, který je u mě pro matnou rtěnku typický, ale vzhledem ke zvláštní a ne úplně příjemné konzistenci jsem nakonec vybrala narůžovělý odstín 105, který se hodně blíží odstínu mých rtů. Zatím mám z rtěnky trochu smíšené pocity, ale chystám velký článek o rtěnkách Rimmel, kde se určitě dočtete víc.


Co nového jste si pořídily?  Máte zkušenosti s některým ze zmíněných produktů?

7 komentářů:

  1. super článek, četla jsem ho jedním dechem :)

    OdpovědětVymazat
  2. Miluji rozjasňovače! Je to z dekorativky asi můj nej přípravek :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
  3. Super novinky. :) Po rozjasňovači už koukám jak dlouho (tedy po tomhle, doma nějaké mám...:)), a Sleek, to je věc, po které touží snad každá. Musím si vybrat tu pravou paletku, a to v tom množství není snadné... :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten rozjasňovač, ten set na obočí a tu rtěnku nutně potřebuju :D
    Mimochodem, jaká je ta maska?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to kaolinová maska s acai plody, měla by obsahovat jíl, extrakty z kustovnice čínské, acai, granátového jablka, manga, borůvek a brusinek. Celkově je moc příjemná, jak jsem psala v článku.

      Vymazat
  5. Mám zálusk na ten Sephora rozjasňovač a teď už jsem si jistá, že ho chci:) Je skvělé, že neobsauje třpytky! Akorát teda nevím, jestli si vyberu tento odstín, nebo ten do zlata;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten dozlata používám v létě, když jsem opálená. Na mé neopálené pleti je takový tmavý, prostě neladí. Tenhle je přirozenější, dělá takový ten zdravý odlesk pleti. Ale samozřejmé záleží, jaký odstín pleti máš, každému to sedí jinak.

      Vymazat