pondělí 28. října 2013

Uma Cosmetics

Všechno to začalo rekonstrukcí prodejny Teta v Plzni na Americké. Do Tety jsem chodívala jen občas, ale nová prosvětlená prodejna mě zlákala k návštěvě. Kromě skvělého osvětlení, které nezkresluje barvy a je mnohem příjemnější než v kterékoli jiné drogerii, mě čekaly i nové regály a stojany s kosmetikou. A všechno v tom novém provedení vypadalo mnohem lákavěji, a tak jsem si poprvé všimla stojanu Uma Cosmetics, který mě do té doby příliš nezaujal a vnímala jsem ho jako horu harampádí. Ale teď má jednoduchý černý design a stojany Essence a Miss Sporty, za kterými je zařazen, oproti němu působí kýčovitě a lacině. A tak jsem se rozhodla něco vyzkoušet. Po chvíli prohlížení skončila v mém nákupním košíku tvářenka a jeden monostín. Tahle kosmetika má velmi příznivou cenu, ale jak si na tom stojí s kvalitou?





Hned na úvod musím říct, že mě oba produkty velmi příjemně překvapily. Jedná se sice o kosmetiku, která je zařazena až na samém konci prodejny i za běžně nejlevnější kosmetikou, ale tyto dva produkty patří kvalitou mnohem výš než právě Essence a Miss Sporty. Kosmetika Uma Cosmetics je u nás dostupná v drogeriích Teta a tuším, že jsem ji viděla i v Tescu My na Národní třídě v Praze. Jejich sortiment zahrnuje vše obvyklé, od lákavě barevných laků na nehty, přes BB krém, který snad musí mít každá značka až po poměrně příjemné pudrové produkty.  Bohužel, podle webových stránek sortiment u nás není kompletní, například z očních stínů jsem v Tetě viděla jen monostíny, dua a tria ne. Ale i tak je z čeho vybírat.



Tvářenka Uma Cosmetics Rouge Powder, 03 Beautiful Burgundy, 69,- Kč




Značka Uma Cosmetics nabízí výběr ze čtyř odstínů tvářenek a dvou odstínů bronzerů. Všechny tvářenky i bronzery jsou lesklé a třpytivé, takže pokud máte rády matné produkty na tvář, musíte hledat jinde. Ovšem já mám tyhle zářivé tvářenky moc ráda, a tak jsem v první chvíli nevěděla, který odstín vzít dřív a nejraději bych si odnesla minimálně dva. Kromě mého odstínu 03 Beautiful Burgundy jsou k dispozici odstíny 01 Chic Coral, 02 Romantic Rose, která je opravdu studeně růžová, což se v drogeriích moc často nevidí, a 04 Rich Red.


Tvářenka Uma Cosmetics Rouge Powder, 03 Beautiful Burgundy, 69,- Kč


Už jsem se zmiňovala o jednoduchém černém designu, který má stojan Uma Cosmetics. Jednotlivé výrobky se tohoto designu drží, což chválím. Balení je vyrobené z poměrně bytelného černého plastu a víčko z průhledného. Tvářenka jde dobře otvírat, při zavírání víčko hezky zaklapne a musím říct, že celý mechanismus zavírání působí kvalitně. Kvalita provedení je tedy výborná a i mnohem dražší značky by si z toho mohly vzít příklad. Další věc, kvůli které obal působí dobře, je minimalistický styl nápisů na víčku. Jednoduchý název značky nahoře, jednoduchý název produktu menším písmem v dolní části. Žádné zbytečné ozdoby, které jsou většinou spíše ke škodě. Prostě jednoduché a elegantní.




Samotný produkt nedělá svému obalu ostudu. Tvářenka je totiž vzhledem k ceně až neuvěřitelně pigmentovaná. Myslím, že se jedná o jednu z nejpigmentovanějších tvářenek, kterou mám doma. Při nanášení na tvář si musím dávat pozor, abych ze sebe neudělala Marfušku. Při nabírání musím mít hodně lehkou ruku a štětcem musím přejet skutečně jen jednou, aby byla dávka tvářenky přiměřená. Pudr obsahuje drobné zlaté třpytky, ale na tváři nejsou příliš vidět a spíše celý obličej rozzáří a tváře zvýrazní. Dalo by se čekat, že tak levná tvářenka musí mít nějaká negativa, ale zatím jsem žádná neshledala a to ji používám už nějaký ten týden. Vůbec nepráší a na tváři vydrží celý den, i když večer už není tak intenzivní jako ráno po nalíčení.




Odstín 03 Beautiful Burgundy je barva přesně pro mě. Nepřipomíná mi sice přímo burgundy barvu, ale je to tmavší růžová s teplým nádechem. Obsahuje zlaté třpytky, které ale při nanesení vytvoří jednolitý lesklý vzhled, kde jednotlivé třpytky nejsou znát, jen se občas odněkud na světle zatřpytí. Podle mého názoru se jedná o moc hezkou tvářenku pro letošní barevný podzim. Myslím, že tuto tvářenku mohu s klidným svědomím doporučit, koupě se opravdu vyplatí.




0ční stín Uma Cosmetics Eye Shadow, 14 The Colour Purple, 39,- Kč



V nabídce Uma Cosmetics jsem v jejich stojanu viděla poměrně slušný výběr barev očních monostínů. Na výběr byly jak matné stíny, které se mi ale zdály hůře pigmentované, tak lesklé, které jsou pigmentované velmi slušně. Já si nakonec díky svému fialovému období vybrala právě třpytivý fialový odstín.


0ční stín Uma Cosmetics Eye Shadow, 14 The Colour Purple, 39,- Kč


Balení produktu je v podstatě stejné jako u tvářenky, jen je znatelně menší. Obal je opět vyroben z černého pevného plastu a průhledného na víčku. Víčko je opět popsáno jednoduchým černým písmem. Kvalita obalu je stejná jako u předchozího produktu, mechanismus zavírání je pevný a víčko drží dobře zavřené.




Co se týká pigmentace, tak ta je opět dobrá, ale už ne tak oslňující jako u tvářenky.. Na víčko ale snadno dostanete stejně intenzivní barvu, jako je v samotném očním stínu. Konzistence je někde na hranici pudrové a máslové a chválím, že stín vůbec nepráší. S bází na víčku s přehledem vydrží celý den a večer je stejně intenzivní jako ráno.




Můj odstín 14 The Colour Purple má tmavě fialový odstín. Podle světla, které na něj dopadá, působí někdy spíše jako šedofialová taupe barva, někdy jako klasická tmavě fialová a na slunci má někdy teplý podtón díky zlatým třpytkám, které obsahuje. Třpytky jsou ale vidět spíše v samotném stínu než na víčku, tam působí mnohem méně třpytivě. Celkově tento stín hodnotím také pozitivně a klidně bych si v budoucnu koupila další odstín, ale obávám se, že kvalita a pigmentace se bude u jednotlivých barev lišit. Takže musíte vybírat a zvažovat.




Celkově je pro mě tahle značka velmi příjemným překvapením. Její produkty mají příjemný jednoduchý vzhled, na kterém se nijak neodráží jejich cena. Mnou zkoušené produkty jsou přitom poměrně kvalitní, dokonce kvalitnější než produkty mnohých dražších značek. Co se týče tvářenek, tak z těch jsem opravdu nadšená, líbí se mi odstíny i skvělá konzistence a pigmentace. Stíny jsou určitě taky fajn, nečekejte, že se vyrovnají stínům za dvě stovky, ale v konkurenci těch drogérkových se neztratí.


Co Vy a značka Uma? Máte zkušenosti? Nebo Vás spíše odrazuje?

8 komentářů:

  1. Ta pigmentace vypadá skvěle.. akorát jsem sama tuhle značku ještě asi v životě neviděla :P
    Nicca,
    http://www.fashionpicnicblog.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Paradni recenze, děkuju za ni :) uz asi dvakrat jsem na tuhle kosmetiku koukala, ale nikdy jsem se nemohla rozhodnou jestli si neco koupit nebo ne :) tahle recenze me nejspis presvedcila :)

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za recenzi - marně jsem hledala nějaký smysluplný článek o téhle značce - chci zkusit make-up - mají teď mít v Tetě slevy a právě i po těch stínech jsem už pomrkávala... :D Mám od nich zatím jen bázi pod stíny :)
    Mia

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělá recenze, když jsem byla naposledy v Tetě, tak jsem se na tuto značku dívala, akorát jsem k ní neměla jaksi důvěru (nikdy jsem o ni neslyšela). Nicméně teď asi něco vyzkouším. Vypadá, že za tu cenu se vyplatí.

    Hanďa

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji zato,že vím kde tuto kosmetiku nyní koupit,protože jsem používala 4 roky make-up a byla jsem s ním nadmíru spokojena.Měli jej kdysi v Tesku,ale pak se ztratil.

    OdpovědětVymazat
  6. super barvičky .. já hodně ladím i barevnost šperků, oblíbila jsem si eshop se šperky, kde mají fakt super výběr a i za solidní ceny:)

    OdpovědětVymazat
  7. super kosmetika,vřele doporučuji a ceny slušné,snad se hned nestratí

    OdpovědětVymazat
  8. Kupuji si pudry UMA a jsou skvělé. Mám extra citlivou pleť se sklonem k vysoušení a pnutí a tohle je za pár kaček fakt luxus. M.j.je mi 51 let. Jo, není všechno zlato, co se třpytí.

    OdpovědětVymazat