sobota 5. října 2013

5 zářijových oblíbenců

Září už je za námi a tak je na řadě poslední ohlédnutí za ním. Jak jsem psala už ve svých Zklamáních, září bylo měsícem pozitivních překvapení a to nejen kosmetických. Nakonec jsem měla docela problém poskládat tu nejlepší pětku, protože tentokrát by to klidně mohla být i desítka. Zajímavé je, že všechno mé nadšení má na svědomí dekorativka. Používám teď i nějakou novou pečující kosmetiku, ale k jejímu důkladnému prozkoumání potřebuji mnohem delší dobu, a tak se na ni můžete těšit tak někdy v listopadu nebo v prosinci a mně nezbývá než doufat, že bude v oblíbencích a ne ve zklamání. Ale nechci předbíhat, podívejme se na zářijovou pětku oblíbenců.



Artdeco Eyeshadow Base


Artdeco Eyeshadow Base, 5 ml, 209,- Kč



Tahle báze pod oční stíny je doslova učiněný malý zázrak. Používám ji poctivě od jejího pořízení téměř každý den (mimo dny, kdy sahám po Maybelline Colot Tattoo). Díky ní jsem se mohla vrátit i ke svým starším stínům, které mají horší pigmentaci a špatnou výdrž. Stíny se na bázi nalepí, dají se lépe vrstvit a drží celý den. A kvalitní dobře pigmentované stíny v kombinaci s touto bází vypadají ještě daleko lépe. Kompletní recenzi si můžete přečíst zde.


Miss Sporty Lasting Colour Maxi Brush, odstín 110

Miss Sporty Lasting Colour, odstín 110, 7 ml, 30,- Kč


Miss Sporty určitě nepatří mezi mé oblíbené značky, ale laky na nehty si od nich občas koupím. Jejich cena okolo 30,- Kč je velmi příznivá a jsou podle mě naprosto srovnatelné s laky od Essence nebo Maybelline Colorama. Laky jsou obvykle příjemně krycí už při jedné vrstvě, ve dvou jsou perfektní a na nehtech mi vydrží klasicky asi 3 dny stejně jako laky s pětinásobnou cenou. Odstín 110 je v lahvičce velmi světlá, téměř bílá růžová. Při nanášení na nehet by se dalo říct, že lak je absolutní propadák, protože pigmentace je téměř nijaká, tedy vzhledem k tomu, že byl zařazen mezi klasickými barevnými laky. Ve dvou vrstvách vytvoří na nehtu takový mléčně narůžovělý nádech, o nějakém krytí nemůže být vůbec řeč. Ale já jsem kupodivu spokojená, na mých nehtech vytvoří takový ten efekt upravených přirozených nehtů a lehce zamaskuje mírné zažloutnutí konečků. Díky tomu, že na nehtech není moc znát, ho nosím klidně i víc jak pět dní, protože drobné oprýskání na konečcích prostě není vidět. Celkově je to tedy zvláštní kousek, ale mně se na pracovně-školní týden více než hodí.


Catrice Eyebrow Set

Catrice Eyebrow Set, 4 g, 104,- Kč

Konečně jsem objevila ten pravý produkt na obočí! Doteď jsem se spokojila s tužkou na obočí od Miss Sporty a to jednoduše proto, že měla snad jako jediná odstín, který mi seděl. Jinak to byla katastrofa, která strašně rychle ubývala a špatně se s ní pracovalo. A teď konečně jsem v přebraném stojanu Catrice objevila tento set na obočí, který má konečně dostatečně studené odstíny. Můj dojem totiž je, že většina produktů na obočí ve střední hnědé má příliš teplý odstín, což vypadá většinou hodně nepřirozeně.
Set obsahuje dva stíny velmi studených hnědých barev. Jeden je světlejší, taková studená béžová, druhý je tmavě studeně šedý. Stíny trošku práší, ale není to nic tragického a pomocí štětce se to dá snadno vysbírat, takže nedochází k plýtvání. Využívám oba dva odstíny podle toho, jakého efektu chci dosáhnout. V setu je dále malé zrcátko a v bočním výsuvném šuplíčku ještě minipinzeta a malý oboustranný štěteček. Samozřejmě raději používám svůj klasický štětec na obočí, ale i tahle miniatura je použitelná a bude fajn třeba na cestách. Celkově to hodnotím asi jako nejlepší drogérkový produkt na obočí.


Artdeco Blusher, odstín 62

Artdeco Blusher, odstín 62, 259,- Kč

Vypadá to, že Artdeco je pro mě značkou měsíce! Musím říct, že všechno, co jsem zatím od téhle značky zkoušela, opravdu stálo za to. A tentokrát jsem nadšená z této tvářenky. Člověk by nevěřil, jak obtížné může být sehnat studenější odstín tvářenky. A když už jsem na nějakou v drogerii narazila, tak buď nestála za nic (Essence), odstín byl zrovna vyprodaný (Alverde) nebo měla na denním světle mimo zářivkové království úplně jiný odstín (L'Oréal). Ale nakonec jsem ve stojánku limitované edice Artdeco objevila dokonce dvě a nakonec se rozhodla pro tuto, odstín 62. Je to prostě nádherná chladnější růžová s jemným stříbřitým shimmerem, který krásně rozzáří tváře. Balení je obyčejné, ale plánuji pořídit paletku, kam ji umístím.


Rimmel Hydra Renew Lipstick, 180 Vintage Pink

Rimmel Hydra Renew Lipstick, 180 Vintage Pink, 4 g, 129,- Kč

Moc nechybělo a tenhle měsíc mohla být tato pětka postavená jen z rtěnek, ale tahle je asi nejlepší z nich. Je to něžná růžová barva s fialovým nádechem. Fialová je poslední dobou mou oblíbenou barvou a tahle rtěnka má tak akorát toho fialového nádechu na to, aby mi sedla. Navíc je na rtech moc příjemná a na to, že je to hydratační rtěnka má i velmi slušnou výdrž. Rimmel to s rtěnkami prostě umí, ale o tom bude ještě samostatný článek.

Bylo poměrně náročné vybrat opravdu to nejlepší, ale je to rozhodně lepší, než aby mi trochu radosti scházelo. Teď se můžu už jen těšit, že i příští pětka bude tak povedená.

Co potěšilo v poslední době Vás? Jaké máte oblíbence? Máte zkušenost s některým z výrobků?

4 komentáře:

  1. Super článek :)..báze pod oční stíny taky používám a už bych neměnila :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm, hezký výběr. A rtěnky Rimmel jsou i mé oblíbené, takže úplně souhlasím že to prostě umí :)

    OdpovědětVymazat
  3. :))) Tak koukám, že odstín Vintage pink vypadá jinak u mě a jinak u tebe:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já myslím, že realita je někde mezi mou a tvou fotkou :D Na mojí je až moc růžová, na tvé zase trochu moc do hněda :)

      Vymazat