pátek 27. září 2013

Artdeco Eyeshadow Base

Pro většinu z nás se už asi báze pod oční stíny staly stálými pomocníky při líčení očí. Poslední dobou je má v lepší či horší kvalitě i spousta drogérkových značek od Essence, přes Catrice až po Dermacol, ale nejvíce se asi mluví o dražší báze od Urban Decay. A přitom je už docela dlouhou dobu na trhu tahle poměrně známá a oblíbená báze od Artdeco, která určitě stále stojí za pozornost.




Tuto bázi jsem koupila v rámci nějaké limitované edice, takže má zajímavou barevně pruhovanou krabičku, ale v ní se skrývá naprosto standardní produkt. Balení je jednoduché. Jedná se o obyčejný kelímek, který je vyroben z lesklého černého plastu. Na boku má název značky vyvedený stříbrným písmem. Musím říct, že už jsem viděla i daleko hezčí kelímky téhle velikosti vyrobené třeba ze skla, ale tento obyčejný kalíšek mě nijak nepohoršuje. Když se odšroubuje víčko, je vidět, že je kalíšek z vnitřní strany bílý.


Asi většina bází pod oční stíny má jemnou, krémovou nebo až gelovou konzistenci. Báze Artdeco je oproti tomu něco naprosto jiného. Báze je velmi hutná a tuhá a velmi dobře drží u sebe. Při odebírání báze prstem to chce někdy trošku síly, ale nejedná se o nic zvláště nepohodlného nebo obtěžujícího. Báze se chová jinak i na víčku, kde dá docela práci ji rozetřít po celé ploše. Nakonec udělá na víčku zvláštní hrubší povlak, který v podstatě zabraňuje snadnému rozmazávání a slévání stínů.


Samotné oční stíny jdou však na bázi nanést velmi snadno. Stíny se na bázi doslova přilepí a opravdu se nehnou. S tím tedy souvisí fakt, že rozmazávání a prolínání různých stínů dá mnohem větší práci a vyžaduje to trochu více času, ale není to nic tragického. Pokud však člověk vydrží trochu nepohodlí při nanášení, čeká ho perfektní odměna. Báze totiž opravdu plní svůj účel na maximum. Stíny jsou po jejím použití mnohem intenzivnější, ale to pro mě není až tolik to hlavní. Nejlepší je, že tak, jak si ráno oči namalujete, tak přesně tak budou vypadat i večer před odlíčením. Báze navíc slibuje, že z běžného líčení udělá líčení voděodolné. Sice se běžně s očními stíny nekoupu, ale mé líčení bez úhony přečkalo déšť i trochu slz. Samotná báze má přirozenou velmi světlou tělovou barvu, která je po rozmazání na víčku skoro průhledná a kromě intenzivnějšího podání barev nijak neovlivňuje barevné vyznění stínů. Navíc díky této bázi mohu používat i oční stíny, které mi dříve přišly málo pigmentované nebo s minimální výdrží.



Tato báze se dá běžně koupit v parfumeriích Douglas nebo na internetu za běžnou cenu 209,- Kč. Za tuto cenu získáte 5 ml produktu, ale vzhledem k tomu, že se na jedno líčení spotřebuje jen nepatrné množství, není to málo. Nejsem odborníkem na složení, to si můžete prostudovat na obrázku, ale báze mě na očích nijak nepálí ani nesvědí, vlastně o ní nevím. Zároveň jde ale spolu s očními stíny snadno odlíčit pomocí dvoufázového odličovače.



Myslím, že i přes trochu vyšší cenu získáte mnohem kvalitnější produkt než byste koupily v běžné drogerii. S bází se sice pracuje trochu obtížněji než s těmi typicky hladkými, ale ta celodenní stoprocentní výdrž za to podle mě stojí. Jsem s touto bází opravdu nadmíru spokojená a určitě plánuji koupit si po jejím vypotřebování další balení. Mohu tedy tento výrobek vřele doporučit všem, které chtějí na očích líčení, které se absolutně nehne.

Používáte při líčení očí báze pod oční stíny? Která je Vaše oblíbená? Máte zkušenosti s touto konkrétní od Artdeca?

Žádné komentáře:

Okomentovat