pondělí 9. září 2013

Tvářenka Flormar s nádechem léta

Poslední dny nám ukázaly tu příjemnější část podzimu, kdy je ještě teplo a slunce krásně svítí. Takové počasí volá zpět po létě, po letní náladě a také po letním líčení. A krásným připomenutím léta může být třeba tahle tvářenka, která zanechá trochu slunce i na vaší tváři. Já tenhle kousek koupila už na jaře ve Flormar stánku na Zličíně, kde mě zlákala už na první pohled. Pak se mnou strávila velký kus léta a byla se mnou i na dovolené. A díky slunečnému počasí a ve snaze prodloužit léto po ní sahám i teď.




 
Flormar Terracotta Blush-On, odstín č. 44




Tvářenky Flormar Terracotta můžete sehnat celkem v šesti odstínech. Tři z nich jsou jednoduché, ale krásné, jednobarevné a tři jsou mramorové, poskládané z více odstínů. Podobně jako tvářenky Burjois jsou i tyhle od Flormar zapečené. Obsahují vitamíny A, E, F, dále panthenol a výtažek z jojoby a ořechu macadamia. Koupit je můžete v některých drogeriích Teta nebo lépe ve Flormar stánku.



Obsahují vitamíny A, E, F, dále panthenol a výtažek z jojoby a ořechu macadamia. Nemůžu potvrdit blahodárné účinky těchto ingrediencí, ale tvářenka je příjemná a nedráždí pleť. Kompletní složení si můžete prohlédnout na fotografii níže.




Balení se mi líbí. Jde o černý plast s bílým nápisem a průhledným plastovým okénkem, kterým je vidět na samotnou tvářenku. Plast samotný je poměrně lehký, ale přesto působí dobře a docela bytelně. Oproti mým ostatním tvářenkám v téhle pudrové velikosti je tahle hezky macatá, na výšku daleko silnější, ale celkový dojem celého balení je podle mě dobrý. Barva oproti černému obalu hezky vyniká. Po otevření je zřejmé, že z druhé strany nápisu je umístěno malé zrcátko. Jeho velikost je opravdu nevelká, ale dokážu si jeho použití třeba na cestách docela dobře představit.




V balení je 9 g produktu, čímž dostáváme velikost běžného pudru. Oproti tomu asi nejznámější zapečené tvářenky od Burjois mají pouhých 2,5 g. Cenově je na tom Flormar taky lépe. Tenhle kousek je běžné k dostání za 249,- Kč, zatímco tvářenku Burjois koupíte třeba v Douglasu za 300,- Kč.




Odstín číslo 44 je opravdu nádherně letní. Je složen z růžové, světle růžové a zlaté. Všechny tři části se vzájemně různě prolínají. Někde je větší plocha růžového odstínu, jinde větší plocha zlatého. Podle toho, v kterých místech se tvářenka nabírá, se mírně liší i výsledný odstín tak, jak je vidět na následující fotografii. Dole je tvářenka vypadá nabraná v místě, kde převažuje zlatá barva. Výsledný odstín je teplá zlato-bronzová barva, s lehkým nádechem do oranžova. Uprostřed je vidět odstín nabraný z místa, kde převládá růžová. To se pak jedná o krásnou růžovou barvu s teplým podtónem. Nejvýše je pak vidět odstín, který vznikne smícháním všech barev. Výsledkem je růžová se silným zlatým nádechem. Odstíny působí opravdu extrémně leskle a obsahují spoustu minitřpyteček. Při použití na sucho je však výsledek na tváři velmi přiměřený. Tvář krásně rozzáří, ale nemusíte se bát, že byste se díky tvářence leskly jako zrcátko. I když pro milovníky matných tvářenek tohle určitě nebude. Na mokro jsem tvářenku nezkoušela, ale výrobce při takovém použití slibuje intenzivnější barvu a delší výdrž.




Pigmentace je opravdu parádní a i když se jedná o zapečený produkt, skvěle se s ním pracuje. Tvářenka jde snadno odebírat štětcem, dokonce je k tomu třeba mít lehkou ruku, aby líčení nepřipomínalo Marfušu z Mrazíka. Tohle vnímám jako výhodu. Moje tvářenka Burjois oproti Flormaru nejde nabrat vůbec a bohužel se v ní vždy musím porýpat a trochu barvy uvolnit násilím. Na druhou stranu Flormar lehce práší, ale není to nic strašného, co by kazilo výsledný dojem.




Výdrž je podle mých zkušeností velmi dobrá. Tvářenka vydrží na tváři pohodlně celý den. Nemá tendence opadávat nebo flekatět. Obvykle ji večer odličuji ve stejném stavu, jako jsem ji ráno nanášela.




Celkově jsem s touto tvářenkou nadmíru spokojená. Má krásnou letní barvu, která v sobě snoubí bronzer, tvářenku i rozjasňovač. Její pigmentace je výborná a skvěle se používá. Rozhodně mohu tenhle produkt doporučit, sama dokonce přemýšlím o nákupu dalšího odstínu, který bude vhodnější na nadcházející chladnější období.


Máte zkušenosti s tvářenkami Flormar? Jaké tvářenky teď rády nosíte?

Žádné komentáře:

Okomentovat