neděle 22. září 2013

Essence Long Lasting Lipstick

Připadá mi, že poslední dobou je Essence asi nejprobíranější kosmetickou značkou a možná i jednou z nejoblíbenějších vůbec. Má velmi příjemné ceny a sleduje trendy, což z ní dělá ideální cíl hlavně mladších ročníků. Druhou stránkou věci je pak rozdílná kvalita jednotlivých produktů nebo i konkrétních kusů. A to je důvod, proč třeba já nemám tuhle značku zařazenou mezi těmi oblíbenými, i když musím uznat, že se i u ní občas najde naprostý skvost, z kterého jsem nadšená.

Pro letošní podzim zařadila značka Essence do svého sortimentu spoustu novinek. V jejich stojanu se nově objevily například lesky na rty, balzámy, oční stíny, jumbo tužky na oči, velmi očekávaná nová řada pro domácí tvorbu gelových nehtů a v neposlední řadě dlohotrvající rtěnky Long Lasting Lipstick. Musím přiznat, že většina novinek mě nezaujala a chladnou mě nechala i řada pro gelové nehty. K vyzkoušení mě nakonec nalákaly jen dlouhotrvající rtěnky, na které jsem zatím četla jen celkem pozitivní recenze. A jak si vedly u mě?








Rtěnky Long Lasting Lipstick seženete snad v úplně každé drogerii a najdete je hned vedle jejich starších kolegyní. Stojí 59,90,- Kč, což je opravdu velmi zajímavá cena. Rtěnky slibují intenzivní barvu, dlouhou výdrž a zároveň příjemnou krémovou konzistenci, která nemá rty vysušovat. Můžete si vybírat z deseti odstínů od růžových přes tělové až po červené. Já si nakonec po dlouhém přemýšlení a váhání vybrala odstín 01 Coral Calling a 04 On the Catwalk.




Provedení celé rtěnky je myslím si na velmi dobré úrovni, zvláště když si člověk uvědomí, kolik výrobek stojí. Balení je vyrobeno z černého matného plastu, který působí bytelně a spolehlivě. V prostředku je navíc proužek, který je v  odstínu rtěnky. Na víčku je v horní části vyvedeno písmenko "e" a na spodní straně rtěnky je kulatá samolepka s názvem odstínu v téže barvě. Rtěnka má klasické víčko, které dobře drží a nemá tendenci samo odpadávat, ale zároveň se rtěnka dobře otvírá. Celkově mi balení připomíná známé rtěnky Rimmel Kate Moss.



Samotná rtěnka se z obalu vysouvá klasicky pootočením. Vrchní část je jako u naprosté většiny rtěnek tradičně sešikmená, díky čemuž se pohodlně nanáší. Pod sešikmením je pak opět vytlačeno logo značky, což mi připadá docela zajímavé a na nové rtěnce to vypadá celkem hezky.



Co se týká vlastností, začnu těmi pozitivními. Rtěnka je opravdu lehká a krémová, přesně tak, jak slibuje výrobce na svých stránkách. Při nanášení se rtěnka krásně uvolňuje a měkne, takže si rty halíte téměř do jemného máslového krému. Je to podobný pocit jako u balzámů, ale rtěnka rty nijak nehydratuje. Na druhou stranu je však ani nevysušuje a není pod ni potřeba dávat hydratační balzám.



Jak už to ale u podobných rtěnek bývá, když je něco krémové, obvykle to nemá moc dlouhou výdrž. A u téhle rtěnky to bohužel platí dvojnásob. Tato rtěnka vydrží možná dlouhou dobu v porovnání se staršími rtěnkami od Essence, které mizely ze rtů opravdu během chvilky, ale označení Long Lasting je podle mě opravdu přehnané. To, že při jídle a pití zmizí rtěnka téměř okamžitě mě nijak nepřekvapilo a ani bych to nebrala jako velké negativum, ale rtěnka bohužel nevydrží ani když se jídlu a nápojům vyhýbám. Stačí trocha mluvení a v době, kdy mi běžná rtěnka drží ještě bez hnutí, zbývají z téhle už jen větší či menší zbytky a je potřeba ji aplikovat znovu. Celkově bych její výdrž srovnávala spíše s tónovanými balzámy a rozhodně bych ji nezařazovala mezi rtěnky s dlouhou výdrží.




Dalším zklamáním pro mě byla pigmentace rtěnky. Čekala jsem intenzivní barvu a dočkala se spíše natónování. Výraznějšé barva se získá až při nanesení ve více vrstvách, ale i přesto si pod pojmem intenzivní představuji ještě něco úplně jiného. Samozřejmě nemohu posoudit, jak si vede osm zbývajících odstínů, ale se svými v tomhle ohledu spokojená nejsem. Musím ale říct, že tmavší červený odstín 04 On the Catwalk je více pigmentovaný než světlejší korálový 01 Coral Calling.




Essence Long Lasting Lipsick 01 Coral Calling




Odstín 01 Coral Calling je v balení krásná jemná korálová barva. Při nanesení na světlou pokožku ruky vypadá poměrně intenzivně, ale na mých rtech působí spíš jako korálový tónovaný balzám. Nejedná se tedy o nic výrazného. Neříkám, že se mi celkový efekt na mých rtech nelíbí, ale od rtěnky, která slibuje intenzivní barvu a dlouhou výdrž jsem zkrátka čekala něco jiného. Tento odstín má ale navíc ještě jednu nepříjemnou vlastnost. Ať se snažím jak chci, nanáším přímo nebo štětečkem, rtěnka občas na rtech zanechává nevzhledné malé pucky, což se mi s jinými rtěnkami nestává.




Essence Long Lasting Lipsick 04 On The Catwalk!




Tento odstín je pro mě krásně podzimní. Jedná se o tmavou červenou, která však díky své neintenzitě působí prostě báječně. Rtům dodává krásnou podzimní barvu, která připomíná červené listy stromů. Na rozdíl od předchozího odstínu nezanechává na rtech žádné kousíčky, ale je opravdu hezky jemná. Obě barvy jsou na rtech lesklé.



Pro mě jsou tyto rtěnky tak trochu zklamáním a další odstín bych si už nekoupila. Nejsem spokojená s výdrží a s pigmentací, zřejmě jsem čekala něco trochu jiného. Na druhou stranu musím říct, že jsou to rtěnky docela příjemné a nejspíš je budu občas používat právě pro jejich méně intenzivní barvy. Myslím, že pokud hledáte krémovou rtěnku za pár korun pro lehké zvýraznění rtů, můžete být spokojené zrovna s těmito, ale já bych doporučila trošku si připlatit a pořídit dlouhodržící rtěnku například od Rimmelu nebo od Dermacolu, které stojí okolo stovky a jsou už kvalitou zase o velký kus výš.

Máte zkušenosti s novými rtěnkami Essence? Jaké drogérkové rtěnky jsou Vaše oblíbené?

4 komentáře:

  1. ja som ich nevidela, ale vyzeraju super!


    Inak posledny tyzden super BIELENDA giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/09/bielenda-super-mega-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  2. Taky z nich nejsem u vytržení. Ale když je právě srovnávám s těmi předešlými rtěnkami od Essence, je to krok kupředu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně, tohle už je celkem normální rtěnka a ne katastrofa. To musím uznat, i když mi nevyhovují.

      Vymazat
  3. Jo, tak ty máš přesně ty odstíny, co já mít nemůžu:))), ale jsou pěkné:)

    OdpovědětVymazat